"Вітати" чи "бажати": філологиня пояснила, чому ці слова зовсім не стосуються свят та знакових подій

gazeta.ua 18 Кві. 03:45 Категорія:Сьогодення

За тлумачним словником основні значення слів "вітати" й "бажати" зовсім не стосуються свят чи знакових подій. Роз'яснення дала на своїй на своїй сторінці у Facebook філологиня Ольга Васильєва. "Перше основне значення слова ВІТАТИ це звертатися до кого-небудь під час зустрічі з привітом: "Добривечір, голубко! Пишу ввечері, тому так і вітаю". (Михайло Коцюбинський). А перше основне значення слова БАЖАТИ це прагнути, мати бажання, хотіти: "Серце моє трудне, Чого ти бажаєш, що в тебе болить?" (Тарас

Латвія заборонила в’їзд в країну проросійського музиканта Міши Марвіна

ukrinform.ua 17 Кві. 23:00 Категорія:Світ

Прем'єр-міністр та виконувач обов'язків глави МЗС Евіка Силіня Латвія повідомила про включення проросійського українського музиканта Михайла Решетняка, відомого під сценічним псевдонімом Міша Марвін, до списку небажаних осіб.

Українські розробники Brave1 передали на фронт 2 тис. РЕБів

espreso.tv 17 Кві. 21:25 Категорія:Без категорії

Про це повідомив віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Він зазначив, що РЕБ ближньої дії, зокрема "окопний", точково захищає військових та їхні позиції, бронетехніку, автомобілі для евакуації. Він глушить російські FPV-дрони, дрони-скидачі та дрони-розвідники.  "До повномасштабної війни в Україні не було жодної розробки РЕБу ближньої дії. Завдяки системній роботі Brave1 ця сфера почала розвиватися, і вже сьогодні є десятки технологічних рішень, які держава може куп

Благодійний фонд «Повернись живим»

savelife.in.ua Категорія:Реклама

Фонд «Повернись живим» поруч із українськими військовими. Передова російсько-української війни – це не тільки фронт. Вона там, де точиться війна за Україну. У госпіталях, на складах, полігонах, у засобах масової інформації, в кабінетах. Ми постачаємо та лагодимо техніку, навчаємо військових та офіцерів, допомагаємо змінювати Збройні Сили, розказуємо про війну з перших вуст і стримуємо потік пропаганди та дезінформації. Забезпечує українську армію найголовнішим – тактичною перевагою.

Капець РФ підкрався непомітно. А памперси терміново стали у нагоді у Вашингтоні.

telegraf.com.ua 17 Кві. 21:21 Категорія:Блоги/Думки

Експерт з міжнародних енергетичних та безпекових відносин Михайло Гончар розповів про парадокс з російською РЛС

ЗСУ передадуть дві тисячі українських РЕБів

gazeta.ua 17 Кві. 21:11 Категорія:Технології

Збройні сили отримають дві тисячі одиниць засобів радіоелектронної боротьби ближньої дії. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. "Передаємо на фронт дві тисячі одиниць РЕБу ближньої дії, створеного українськими розробниками - учасниками кластера Brave1", - заявив міністр. "РЕБ ближньої дії, зокрема "окопний", точково захищає військових та їхні позиції, бронетехніку, автомобілі для евакуації. Він глушить російські FPV-дрони, дрони-скидачі й дрони-розвідники. Це десятки т

Уперше за довгий час Михайло Поплавський показав фото з дорослим сином: рідкісні кадри

24tv.ua 17 Кві. 21:00 Категорія:Без категорії

74-річний президент Київського національного університету культури та мистецтв і водночас співак Михайло Поплавський не часто показує фото з сином. Втім, уперше за довгий час він вирішив це зробити. Повний текст новини

Палкін розхвалив Мудрика і звинуватив Челсі в невмінні використати Михайла

sport.ua 17 Кві. 20:32 Категорія:Футбол

Генеральний директор «Шахтаря» вважає, що український вінгер гратиме на топовому рівні

«Багато залежить від тренерів». У Шахтарі натякнули, чому 100-мільйоний футболіст Челсі показує погану результативність

nv.ua 17 Кві. 20:00 Категорія:Спорт/Футбол

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін дав пораду тренерам Челсі стосовно того, як краще використовувати українського вінгера Михайла Мудрика на футбольному полі.

"Тренери Челсі повинні навчитися використовувати Мудрика": у Шахтарі вказали на головну помилку Почеттіно і Ко

football24.ua 17 Кві. 19:52 Категорія:Без категорії

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін вважає, що у лондонському клубі досі не задіюють сильні сторони Михайла Мудрика.

Глушать російські дрони. 2000 засобів РЕБ українського виробництва вирушають на фронт — Федоров

nv.ua 17 Кві. 17:06 Категорія:Україна/Події

2000 засобів радіоелектронної боротьби ближньої дії, створені українськими розробниками — учасниками кластера Brave1, вирушають на фронт. Про це повідомив віцепрем'єр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у середу, 17 квітня.

Федоров анонсував появу в ЗСУ 2 тисяч РЕБів ближньої дії 

bykvu.com 17 Кві. 17:01 Категорія:Без категорії

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Збройні сили України отримають 2 тисячі одиниць засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ) ближньої дії. Вони глушитимуть російські FPV-дрони, дрони-скидачі й дрони-розвідники. The post Федоров анонсував появу в ЗСУ 2 тисяч РЕБів ближньої дії  first appeared on Межа. Новини України..

Сили оборони отримають 2 тисячі засобів РЕБ ближньої дії українського виробництва 

pravda.com.ua 17 Кві. 15:54 Категорія:Без категорії

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив, що на фронт поїдуть 2 тисячі одиниць РЕБу ближньої дії українського виробництва, які створили учасники кластера Brave1.

«Виправдалися найкращі сподівання РФ». Фронт тримається, але всередині країни ми «попливли» — Самусь

nv.ua 17 Кві. 15:14 Категорія:Україна/Події

Директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь в ефірі Radio NV розповів про ситуацію на фронті й намагання РФ впливати на наше суспільство.

Повідомили про смерть чотирьох військових з Рівненщини

suspilne.media 17 Кві. 13:39 Категорія:Без категорії

Повідомили про смерть чотирьох військовослужбоців з Рівненщини — Петра Трусика, Юрій Ярута, Михайла Горбачевського та Володимира Карабана

У райсуді Дніпра розглядають справу ексзаступника міського голови Михайла Лисенка

suspilne.media 17 Кві. 13:18 Категорія:Без категорії

У Красногвардійському суді Дніпра розглядають справу колишнього заступника міського голови Михайла Лисенка — йдеться про розкрадання майже 30 мільйонів гривень на ремонті Центрального мосту

Позували разом. Михайло Поплавський показав рідкісне фото дорослого сина

nv.ua 17 Кві. 12:35 Категорія:Life/Знаменитості

Український співак, ректор Київського університету культури і мистецтв Михайло Поплавський показав рідкісне фото дорослого сина Олександра.

Найпопулярнішою спікеркою телемарафону у березні була Наталія Гуменюк

detector.media 17 Кві. 12:19 Категорія:Інфопростір

В середньому глядачі могли бачити щодня в етері більше 5 представників влади проти лише одного «опозиціонера». Михайла Подоляка запрошували частіше, ніж будь-яку невладну фракцію парламенту.

Найпопулярнішою спікеркою телемарафону у березні була Наталія Гуменюк, — моніторинг «Детектора медіа»

detector.media 17 Кві. 12:19 Категорія:Інфопростір

В середньому глядачі могли бачити щодня в етері більше 5 представників влади проти лише одного «опозиціонера». Михайла Подоляка запрошували частіше, ніж будь-яку невладну фракцію парламенту.

Найпопулярнішою спікеркою телемарафону в березні була Наталія Гуменюк, — моніторинг «Детектора медіа»

detector.media 17 Кві. 12:19 Категорія:Інфопростір

В середньому глядачі могли бачити щодня в етері більше п'яти представників влади проти лише одного «опозиціонера». Михайла Подоляка запрошували частіше, ніж будь-яку невладну фракцію парламенту.



Ваше місто Columbus ?   Змінити.   Чому ми запитуємо ці дані? Читайте про це в окремій статті.

Виберіть найближчий населений пункт


Дата публікації:

Категорія:

Джерело новин:


Знайдено 28501 новин

Закрити фільтр
  Не пропустіть останні актуальні новини! Додайте цю сторінку до закладок.