Мораторії в Україні: чому від них потрібно відмовлятися

pravda.com.ua 27 Лип. 10:00 Категорія:Колонки

Що не так з мораторіями, які діють десятиліттями, та як це впливає на економіку?

ППО вночі збила усі "Шахеди" та ракету

pravda.com.ua 27 Лип. 09:54 Категорія:Без категорії

У ніч на 27 липня сили української ППО збили усі цілі, запущені Росією - керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та чотири "Шахеди". Джерело: Повітряні сили Деталі: Уточнюється, що КАР ворог запустив з окупованої частини Запорізької області, а "Шахеди" з Приморсько-Ахтарська.

ЄС запустив процедуру через надмірний дефіцит бюджету у семи країн

pravda.com.ua 27 Лип. 09:41 Категорія:Без категорії

В ЄС ініціювали процедуру надмірного дефіциту бюджету проти семи країн-членів після засідання Ради Євросоюзу у п’ятницю.

Росіяни за добу завдали 80 авіаударів по Україні

pravda.com.ua 27 Лип. 09:28 Категорія:Без категорії

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 122 бойових зіткнення, а противник завдав ракетного удару та 80 авіаударів, зокрема, скинув 117 КАБів. Джерело: Генштаб Деталі: Агресор завдавав авіаударів в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Тихе, Глибоке, Веселе, Вовчанські Хутори, Синьківка, Куп'янськ-Вузловий, Стариця Харківської області; Лиман, Сіверськ, Часів Яр, Північне, Дружба, Олександропіль, Новоселівка Перша, Іванівка, Красногорівка, Торецьк, Лисичне, Желанне, Карлівка, Верхньокам

Половина громадян ЄС вважають війну в Україні "найбільшим викликом" - опитування

pravda.com.ua 27 Лип. 09:11 Категорія:Без категорії

Майже дві третини громадян країн ЄС стурбовані безпекою Європейського Союзу, найбільше проблемами безпеки занепокоєні мешканці Португалії. Джерело: результати опитування, проведеного за дорученням Європейської комісії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на DPA Деталі: Близько 47% опитаних громадян ЄС заявили, що вони "досить стурбовані" безпекою Євросоюзу протягом наступних п'яти років, тоді як ще 17% сказали, що вони "дуже стурбовані".

Ukraїner - проєкт про Україну

ukrainer.net Категорія:Реклама

Ukraїner розповідає пізнавальні історії про найвіддаленіші куточки, людей, мистецтво та бізнес в Україні. Понад 200 волонтерів створюють для вас ці історії, які показують інакшу Україну.

У Німеччині напали на політикиню від опозиції

pravda.com.ua 27 Лип. 08:57 Категорія:Без категорії

Німецька політикиня зазнала нападу і расистських образ під час передвиборчої кампанії в північно-східному німецькому  місті Котбус на виборах у федеральній землі Бранденбург.

Біля військового аеропорту Рязані лунали вибухи

pravda.com.ua 27 Лип. 08:43 Категорія:Без категорії

Уночі та вранці 27 липня росіяни повідомили про атаку БПЛА на військовий аеродром Дягілєво і НПЗ у Рязані. Джерело: Astra, Shot, Міноборони РФ Деталі: Мешканці стверджують, що безпілотники збивали на підльоті до НПЗ і військового аеродрому Дягилеве.

Херсонщина: росіяни атакували авто "швидкої", поранили водія

pravda.com.ua 27 Лип. 08:27 Категорія:Без категорії

Російські окупанти вранці 27 липня безпілотником атакували автомобіль бригади екстреної медичної допомоги у Бериславі на Херсонщині, водій поранений. Джерело: Херсонська ОВА Деталі: Вибухову травму та поранення ноги дістав 42-річний водій.

Третя зима великої війни. Чому жіноча зимова форма потрібна вже зараз

pravda.com.ua 27 Лип. 08:00 Категорія:Колонки

У лютому 2024 року десятки тисяч жінок, які несуть службу в лавах Сил оборони, нарешті отримали одяг, відповідний їхнім запитам та потребам. Але лише літній комплект. Офіційної зимової жіночої форми в нас досі немає.

Пустища на місці історичних будівель: Садиба Зеленських та інші пам'ятки, які зруйнували забудовники Києва

pravda.com.ua 27 Лип. 07:44 Категорія:Статті

УП.Культура пропонує згадати й інші історичні будівлі, які місто втратило за останні кілька років.

Росія втратила ще 1210 військових і 11 танків

pravda.com.ua 27 Лип. 07:42 Категорія:Без категорії

За минулу добу росіяни у війні проти України втратили ще 1210 військових, 11 танків і 45 артсистем. Джерело: дані Генштабу ЗСУ Деталі: Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.07.24 орієнтовно склали: особового складу ‒ близько 573510 (+1210) осіб, танків ‒ 8331 (+11) од, бойових броньованих машин ‒ 16074 (+24) од, артилерійських систем - 15885 (+45) од, РСЗВ - 1125 (+0) од, засобів ППО ‒ 905 (+1) од, літаків - 363 (+0) од, гелікоптерів - 326 (+0) од, БпЛА опера

Сухопутні війська відзвітували про майже 8 тисяч знищених ворожих БпЛа за тиждень

pravda.com.ua 27 Лип. 07:00 Категорія:Без категорії

Підрозділи радіоелектронної боротьби Сухопутних військ Збройних військ України з 18 по 24 липня подавили і знищили 7916 ворожих БпЛА. Джерело: командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк у facebook Пряма мова: "Подавлено 4313 БпЛа типу крило та 3603 fpv-дронів".

Ворог атакував шість громад Сумщини, на одну з них скинув 17 мін

pravda.com.ua 27 Лип. 05:56 Категорія:Без категорії

Протягом минулого дня росіяни здійснили 16 обстрілів шести громад Сумської області, на одну з них скинули 17 мін. Джерело: військова адміністрація Сумської області Дослівно: "Зафіксовано 69 вибухів.

Війна, історія, кон'юнктура

pravda.com.ua 27 Лип. 05:30 Категорія:Статті

На популярному маркетплейсі Rozetka досі є така категорія товарів, як "подушки з Арестовичем". Вироби, виготовлені в перший рік великої війни, не встигли розпродати, допоки "Люся" залишався всенародним улюбленцем.

Окупанти тиснуть на всьому фронті, щоб не дати Україні перехопити ініціативу – ISW

pravda.com.ua 27 Лип. 05:00 Категорія:Без категорії

Аналізуючи зміну завдання центрального угруповання військ РФ у Донецькій області, експерти вказують на те, що росіяни намагаються тиснути на всьому фронті, щоб не допустити перехоплення Україною ініціативи на полі бою.

У ФБР кажуть, що вухо Трампа поранила куля

pravda.com.ua 27 Лип. 03:58 Категорія:Без категорії

Майже через два тижні після замаху на кандидата у президенти США Дональда Трампа ФБР підтвердило, що у вухо колишнього президента влучила саме куля. Джерело: The Associated Press із посиланням на заву відомства Дослівно ФБР: "У вухо колишнього президента Трампа влучила куля, ціла або роздроблена на дрібні шматки, випущена з гвинтівки загиблого".



Ваше місто Columbus ?   Змінити.   Чому ми запитуємо ці дані? Читайте про це в окремій статті.

Виберіть найближчий населений пункт


Дата публікації:

Категорія:

Джерело новин:


Знайдено 112614 новин

Закрити фільтр
  Не пропустіть останні актуальні новини! Додайте цю сторінку до закладок.