ГУР: У травні Росія задіє "тришаровий" план дестабілізації України

pravda.com.ua 3 Тра. 00:25 Категорія:Без категорії

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю The Economist розповів про російський "тришаровий" план дестабілізації України. Він поєднує у собі перевагу на полі бою, дезінформаційну кампанію в Україні та ізоляцію на міжнародній арені.

Над Україною помітили спалах від другого ступеня носія SpaceX Falcon 9 – The Alpha Centauri

pravda.com.ua 2 Тра. 23:51 Категорія:Без категорії

Увечері 2 травня над деякими регіонами України помітили незвичайний білий спалах, проєкт з вивчення космонавтики стверджує, що це другий ступінь носія Falcon 9. Джерело: The Alpha Centauri в соцмережі Х, "Суспільне.

Бої тривають в лісопосадках навколо Часового Яру, росіяни не просунулись – Федоренко

pravda.com.ua 2 Тра. 23:24 Категорія:Без категорії

Командир батальйону БПАК "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко повідомив, що за останній тиждень противник не мав тактичного успіху поблизу Часового Яру. Джерело: Федоренко в етері УП.ЧАТ Пряма мова: "Російські окупаційні війська кидають в бій величезну кількість особового складу, техніки і застосовують весь наявний ударно-штурмовий потенціал, який в них є на напрямку на поточний момент.

У Білому домі не бачать готовності Китаю пристати на українську "формулу миру"

pravda.com.ua 2 Тра. 22:43 Категорія:Без категорії

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі 2 травня заявив, що наразі не бачить готовності Китаю як одного з ключових чинників впливу на Росію пристати на українську "формулу миру".

Російське Міноборони заявило про атаку безпілотників на Крим

pravda.com.ua 2 Тра. 22:20 Категорія:Без категорії

Міністерство оборони Росії ввечері 2 травня повідомило нібито атаку на тимчасово окупований Крим 2 травня. Джерело: Міноборони РФ в Telegram Деталі: За даними відомства, над територією півострова нібито збили два безпілотники.

Благодійний фонд «Повернись живим»

savelife.in.ua Категорія:Реклама

Фонд «Повернись живим» поруч із українськими військовими. Передова російсько-української війни – це не тільки фронт. Вона там, де точиться війна за Україну. У госпіталях, на складах, полігонах, у засобах масової інформації, в кабінетах. Ми постачаємо та лагодимо техніку, навчаємо військових та офіцерів, допомагаємо змінювати Збройні Сили, розказуємо про війну з перших вуст і стримуємо потік пропаганди та дезінформації. Забезпечує українську армію найголовнішим – тактичною перевагою.

Прем'єр Грузії відмовився від візиту до США через умову щодо закону про "іноагентів"

pravda.com.ua 2 Тра. 21:57 Категорія:Без категорії

Міністерство закордонних справ Грузії ввечері 2 травня підтвердило відмову грузинського прем’єра Іраклія Кобахідзе від візиту до США, стверджуючи, що американська сторона вимагала призупинення обговорення скандального закону про “іноагентів” у парламенті.

Зеленський: Путін спробує зірвати Саміт миру

pravda.com.ua 2 Тра. 21:26 Категорія:Без категорії

Президент Володимир Зеленський вважає, що кремлівський лідер Володимир Путін буде намагатися зірвати роботу Глобального саміту миру, який у середині червня відбудеться у Швейцарії. Джерело: Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні, яке транслюється у соцмережах Деталі: За його словами, Україна і Швейцарія уже завершили направлення запрошень на Саміт миру, який відбудеться 15 та 16 червня.

Командувач армії Фінляндії вважає, що Росія не атакуватиме прямо країну-члена НАТО

pravda.com.ua 2 Тра. 21:21 Категорія:Без категорії

Новий командувач Збройних сил Фінляндії генерал Янне Яаккола вважає, що Росія навряд чи прямо атакує країну-члена НАТО, але цілком може продовжити гібридні атаки, зокрема глушіння сигналу й втручання у вибори.

Росіяни 2 травня вбили одну людину на Харківщині та двох на Донеччині

pravda.com.ua 2 Тра. 21:04 Категорія:Без категорії

Стало відомо, що російська армія 2 травня обстрілами вбила людина на Харківщині та двох на Донеччині - серед них дитина. Джерело: Харківська обласна прокуратура, голова Донецької ОВА Вадим Філашкін Дослівно прокуратура: "За даними слідства, 2 травня близько 19:00 окупанти обстріляли с.

Смерть українця в Будапешті: посольство з'ясовує обставини трагедії

pravda.com.ua 2 Тра. 20:25 Категорія:Без категорії

Посольство України в Угорщині намагається з'ясувати обставини нещодавніх трагічних подій в угорській столиці Будапешт. Там від ножових поранень помер український громадянин. Джерело: пресслужба МЗС України у коментарі "Європейській правді" Деталі: У пресслужбі відзначили, що міністерству відомо про загибель громадянина України в столиці Угорщини.

На Нікопольщині російська армія пошкодила підприємство, гімназію і будинки

pravda.com.ua 2 Тра. 19:32 Категорія:Без категорії

Увесь день 2 травня російські війська гатили по Нікопольщині, застосували дрони-камікадзе та важку артилерію. Джерело: голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак Пряма мова: "Під ворожий удар потрапили Нікополь, Марганецька, Мирівська, Покровська сільська громади.

Як НБУ вдалося реалізувати політику привабливої гривні під час війни?

pravda.com.ua 2 Тра. 19:30 Категорія:Колонки

За рахунок чого НБУ вдається утримувати курс і наскільки ефективними є ці механізми?

Словацький прем'єр запевнив, що словаки в Україні не воюватимуть

pravda.com.ua 2 Тра. 18:19 Категорія:Без категорії

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, "нога словацького солдата" ніколи не переступить кордон з Україною. Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Aktuality Деталі: Роберт Фіцо виключив відправку словацьких солдатів в Україну.

Росіяни вдарили КАБом по Дергачах: поранено чотирьох дітей – ОВА

pravda.com.ua 2 Тра. 16:38 Категорія:Без категорії

Російські окупаційні війська вдарили керованою авіабомбою по Дергачах Харківського району, за попередньою інформацією, поранення отримали четверо дітей. Джерело: голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, Повітряні сили в соцмережах Пряма мова: "Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі у Дергачах Харківського району.

ССО знищили установку ворожого "Бука" з 6 ракетами

pravda.com.ua 2 Тра. 15:37 Категорія:Без категорії

Сили спеціальних операцій знищили пуско-заряджальну установку російського комплексу "Бук" на Сумському напрямку. Джерело: пресслужба ССО Деталі: Повідомляється, що оператори одного з підрозділів ССО під час роботи на Сумському напрямку виявили російський зенітний ракетний комплекс "Бук-М1".

З’явилися супутникові знімки наслідків ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"

pravda.com.ua 2 Тра. 15:30 Категорія:Без категорії

"Радіо Свобода" опублікувала супутникові знімки Planet Labs, на яких видно наслідки ракетних ударів ЗСУ по російському військовому аеродрому "Джанкой" в тимчасово окупованому Криму в ніч на 30 квітня. Джерело: проєкт Радіо Свобода "Схеми" Наслідки ракетних ударів ЗСУ по російському військовому аеродрому "Джанкой" в тимчасово окупованому Криму в ніч на 30 квітня.

Хто контролюватиме закупівлі зброї? Про відбір наглядової ради Агенції оборонних закупівель

pravda.com.ua 2 Тра. 15:30 Категорія:Колонки

Україна має сама ефективно та чесно купувати зброю, а не лише чекати допомоги від партнерів. Це очевидно усім, хто розуміє, що вчасні поставки якісної зброї, у кількостях, які відповідають бойовим задачам - одна з передумов нашого виживання.



Ваше місто Columbus ?   Змінити.   Чому ми запитуємо ці дані? Читайте про це в окремій статті.

Виберіть найближчий населений пункт


Дата публікації:

Категорія:

Джерело новин:


Знайдено 107139 новин

Закрити фільтр
  Не пропустіть останні актуальні новини! Додайте цю сторінку до закладок.