Чи втрачають українці гроші на алкоголь та повій замість психолога? 10 аргументованих (насправді не завжди) відповідей айтівців

dev.ua 27 Лип. 11:00 Категорія:Навколо IT

В нашій країні люди витрачають в рази більше грошей на бухло, наркоту і повій ніж на психолога, написав у Linkedin психолог Максим Стефаненко. Ось, що з приводу витрат на mental health та «мозкоправів» думають айтівці.

Ровер NASA знайшов на Марсі камінь, який може мати ознаки древнього життя. Але вчені на Землі отримають зразок не раніше 2040 року

dev.ua 26 Лип. 18:44 Категорія:Наукпоп

Марсохід NASA Perseverance збирає зразки на «червоній» планеті з 2021 року, але одна з нещодавно знайдених порід може бути саме тим, що він шукав. Зразок розміром близько метра орієнтовно містить «хімічні сигнатури та структури», які могли бути сформовані древніми мікробами мільярди років тому.

B2C директорка «Київстар» Тетяна Лукинюк оголосила про завершення роботи в компанії. Раніше повідомлялося, що вона може очолити український офіс Google

dev.ua 26 Лип. 17:41 Категорія:Робота

Тетяна Лукинюк повідомила у своєму Facebook, що завершила свою роботу в «Київстар» на посаді B2C директорки і наразі йде у відпустку.

Нове дослідження показало, що іноземці позитивно ставляться до українських IT-брендів. Які відомі найбільше

dev.ua 26 Лип. 17:01 Категорія:Навколо IT

Дослідники опитали жителів у Великій Британії, Іспанії, Німеччині, Польщі, США, Туреччині й Франції про впізнаваність українських брендів. Чимало місць в топі зайняли IT-компанії.

Благодійний фонд «Повернись живим»

savelife.in.ua Категорія:Реклама

Фонд «Повернись живим» поруч із українськими військовими. Передова російсько-української війни – це не тільки фронт. Вона там, де точиться війна за Україну. У госпіталях, на складах, полігонах, у засобах масової інформації, в кабінетах. Ми постачаємо та лагодимо техніку, навчаємо військових та офіцерів, допомагаємо змінювати Збройні Сили, розказуємо про війну з перших вуст і стримуємо потік пропаганди та дезінформації. Забезпечує українську армію найголовнішим – тактичною перевагою.

Актори Activision, Warner Bros і Walt Disney страйкують через використання штучного інтелекту у відеоіграх

dev.ua 26 Лип. 16:33 Категорія:ШІ

Виконавці стурбовані тим, що генеративний штучний інтелект може бути використаний для відтворення їхніх голосів і зовнішнього вигляду у продуктах виробників великих відеоігор. 

Epic Games заявила, що повернення Fortnite на iOS в Європейському Союзі вже близько

dev.ua 26 Лип. 15:40 Категорія:GameDev

Компанія Epic Games опублікувала свою нову ігрову стратегію для мобільних маркетплейсів. Крім повернення Fortnite на пристрої Apple (хоч і часткове), компанія анонсувала вихід Epic Games Store на Android та iOS.

Айтівець, якого в травні судили за спробу втечі з України, оскаржив постанову суду. Чи мала успіх апеляція?

dev.ua 26 Лип. 15:08 Категорія:Гаряченьке

Айтівець, якого у травні судили за спробу незаконного перетину кордону, оскаржив рішення суду першої інстанції. Ось, що з цього вийшло. 

Держспецзв'язку попередила про шахраїв, які створили імітацію сайту UKR.NET

dev.ua 26 Лип. 14:25 Категорія:Гаряченьке

Команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA розповіла про хакерське угруповування, яке заманює користувачів на сайт, що імітує новинний та поштовий сервіс UKR.NET.

#Всратівакансії. Упередження до української, 5 функцій в одній посаді і трішки ейджизму

dev.ua 26 Лип. 14:08 Категорія:Робота

Привіт! Це знову #всратівакансії. Сьогодні — невеличка добірка літніх перлів від IT-роботодавців. Тут і мовні скандали, і вакансії для на всі руки майстрів, і упередження щодо українців. А також трішки ейджизму. 

Контракт, офіс, поліграф. У Центрі інновацій та розвитку оборонних технологій Міноборони відкрито 7 IT-вакансій. Кого шукають і як податися 

dev.ua 26 Лип. 13:30 Категорія:Робота

В одному з підрозділів Міністверства оборони відкрито сім вакансій для айтівців. Розповідаємо, кого шукаюбть і які умови роботи.

Страхові виплати за збитки від оновлення Crowdstrike можуть сягнути $1,5 млрд - це буде найбільший випадок в історії кіберстрахування за останні 20 років

dev.ua 26 Лип. 13:01 Категорія:Гроші

Компанія CyberCube, яка надає оцінки ризиків у сфері кібербезпеки, оцінює збитки від збою Crowdstrike для ринку кіберстрахування в розмірі від $400 млн до $1,5 млрд.

Бажано інді. IT-фахівчиня пропонує $1000 рекрутеру, який допоможе їй отримати оффер від геймдев-компанії

dev.ua 26 Лип. 12:44 Категорія:Робота

Senior QA, Scrum master Юлія Шаповалова пропонує чималу винагороду рекрутеру, який зведе її з компанією, яка запропонує дівчині оффер.

Країни Перської Затоки готові прийняти українські IT-компанії і надати їм поштовх для розвитку. Що там цікавого і чи варто ви ходити на ці ринки?

dev.ua 26 Лип. 12:00 Категорія:Таке життя

Сукупний ІТ-ринок країн Перської затоки наразі оцінюється у $108 млрд. Це менше однієї десятої ринку США, але він швидко зростає і може прийняти нових гравців. Завоювання лише одного-двох відсотків цього ІТ-ринку регіону Перської затоки дозволило б українській ІТ-індустрії продовжувати зростати.

Google випустила велике оновлення Gemini 1.5 Flash — воно відкриває доступ до мобільного застосунку ШІ в Україні

dev.ua 26 Лип. 11:46 Категорія:ШІ

У безплатній версії ШІ Gemini від Google з’явилась нова модель 1.5 Flash, яка надає швидші й корисніші відповіді українською. Крім того, розробники запустили мобільний додаток у більшій кількості країн, зокрема в Україні.

«Новий спосіб пошуку». OpenAI офіційно анонсувала пошукову систему SearchGPT

dev.ua 26 Лип. 10:50 Категорія:ШІ

Компанія OpenAI нарешті оголосила про вихід на ринок пошукових систем з новим продуктом SearchGPT. Це пошукова система на основі ШІ з доступом до інформації в Інтернеті в режимі реального часу, яка згодом інтегрується в ChatGPT. Як вона працює.

Як вивчити англійську і не тільки: інструменти та методики для самостійного вивчення іноземних мов

dev.ua 26 Лип. 10:02 Категорія:Корисні інструкції

Привіт! Я Леся Романова — Deputy Head of Support. У червні цього року я відсвяткувала 6-ту річницю своєї роботи у відділі BSS Support. Я з ентузіазмом вчуся та беру участь у розмовних клубах для люксофтівців польською та англійською мовами. Тож розкажу у цій статті про інструменти та методики для самостійного вивчення іноземних мов.

Кого призиватимуть в армію першочергово і які фахівці потрібні війську найбільше? Розповідає речник Міноборони

dev.ua 26 Лип. 08:58 Категорія:Робота

Дмитро Лазуткін, речник Міністерства оборони, розповів, кого призиватимуть до лав Сил оборони першочергово і оприлюднив перелік найбільш затребуваних нині в армії спеціальностей. Серед них — айтівці та оператори безпілотників.

У Міноборони повідомили, скільки українців оновили військово-облікові дані, та чи є необхідність у зниженні призовного віку

dev.ua 26 Лип. 08:38 Категорія:Гаряченьке

В Міноборони оприлюднили статистику щодо оновлення даних та розповіли, чи є потреба у зниженні призовного віку. 

На Закарпатті затримали ще одного програміста, який намагався втекти з України

dev.ua 26 Лип. 08:16 Категорія:Гаряченьке

23 липня Рахівський районний суду Закарпатської області притягнув до відповідальності львівського програміста, який дійснив спробу незаконного перетинання державного кордону з України до Румунії поза встановленими пунктами пропуску через державний кордон України.

В Харкові створили нову систему оповіщення і реагування на ракетні обстріли. До її створення долучилися 12 місцевих IT-компаній

dev.ua 26 Лип. 08:02 Категорія:Війна

У Харкові з’явився Ситуаційний центр для реагування на надзвичайні ситуації. Тепер місто буде краще захищене від ворожих ракетних обстрілів.



Ваше місто Columbus ?   Змінити.   Чому ми запитуємо ці дані? Читайте про це в окремій статті.

Виберіть найближчий населений пункт


Дата публікації:

Категорія:

Джерело новин:


Знайдено 15322 новин

Закрити фільтр
  Не пропустіть останні актуальні новини! Додайте цю сторінку до закладок.